Hopp til innholdet

Helsegevinst

For å balansere treningen jeg har som jobb, kobler jeg ofte av med å gå tur i fjellet. Dette ser jeg på som en bonus for kroppen- luft og sol på kroppen. Denne balansen tror jeg er viktig , i alle fall for meg, så får kroppen et lite avbrekk og tankene får også luftet seg.

Regelmessig fysisk aktivitet/ trening gir overskudd i hverdagen og har mange positive effekter på hele kroppen, dette kjenner jeg på hver eneste dag. Det er en god følelse som øker energiforbruket med det samme du er i bevegelse.

Visste du at fysisk aktivitet forebygger og behandler over 30 ulike diagnoser og tilstander?? Blant annet depresjon, høyt blodtrykk, diabetes type 2 og visse typer kreft.

Om du øker aktivitetsnivået over tid, vil du merke at du får bedre kondisjon, klarer mer i hverdagen og blir sterkere.

Det er viktig å forstå at en ikke bare trener og holder seg i form for å se bedre ut, men det å føle seg bedre er enda viktigere. Trening gir også gunstige helsegevinster som å stimulere og regulere blodsukker og blodfettet eller senket blodtrykket.

Det er også en grei «huskeregel>» at: Jo mer fysisk aktiv, desto flere leveår.

Fysisk aktivitet har også umiddelbare positive effekter på hjernen! Hvor kult er ikke det? Blant annet medfører det økt oppmerksomhet, positiv effekt på følelsesregulering, bedret hukommelse, problemløsning, planlegging og organisering av hverdagen. Dette er ting jeg gladelig tar med meg av treningseffekten! I tillegg kan fysisk aktivitet bidra til reduksjon av lettere grader av depresjon og angst, og forbedre søvnkvalitet.

Overskudd i hverdagen er viktig for alle, og fysisk aktivitet reduserer bl.a. stress. Det gir overskudd i hverdagen og kan også ha positiv innvirkning på humør og livskvalitet. Gleden av å møte andre på trening er viktig for de fleste av oss. Fysisk aktivitet sammen med andre bidrar til økt trivsel og godt humør. Jeg kan innimellom være sliten eller ha en «dårlig dag», men med det samme jeg ser andre som gleder seg over å skulle trene, snur tankene og smilet kommer uansett. Gleden av å bevege kroppen og kjenne at den fungerer gir også kroppen en følelse av umiddelbart overskudd der og da.

Fysisk aktivitet forebygger sykdom

Regelmessig fysisk aktivitet fører til at livskvaliteten blir bedre på grunn av økt psykisk velvære og bedre generell fysisk helse. Regelmessig fysisk aktivitet styrker også immunsystemet på sikt. Ved har trening, trenger kroppen litt lengre tid på å bygge seg opp igjen, så disse »hviledagene» er viktige, om du trener hardt. Dette er kanskje lett å glemme når du er inne i en god steam, og god har funnet en rutine som funker for deg. Men husk «Hold hviledagen hellig» :😉

Styrketrening sammen med balansetrening bidrar til å forhindre fall og fallrelaterte skader, som er spesielt viktig når man blir eldre.

På våre Feelgood apparater får du bade styrketrening og balansetrening. Det er veldig moro og inspirerende å se flere av de eldre hos oss som forbedrer sin balanse på relativt kort tid.

Gleden for oss som jobber med mennesker og trening er å se utviklingen de får på kort tid. De merker godt at kroppen raskt blir sterkere, balansen blir gradvis bedre og humøret er på plass. Det er ikke tvil om at trening er bra for kroppen og helsen generelt, uansett alder, uansett om du har trent mye eller lite fra før.

DET ER ALDRI FOR SENT. Det er også en grei «huskeregel>» at: Jo mer fysisk aktiv, desto flere leveår.